Woningen schieten als paddenstoelen uit de grond

Geplaatst op 18 maart 2019

Door Bram Hulzebos.  18 maart 2019 om 12:38 uur

GRONINGEN – De bouw van nieuwe huizen in Groningen gaat in een moordend tempo. Op tal van plekken schieten huizen uit de grond en worden compleet nieuwe buurten aangelegd. De gemeente verdiende afgelopen jaar 1.8 miljoen euro aan de verkoop van bouwgrond. Vorig jaar was de winst nog 14 miljoen, maar tijdens de huizencrisis is er door de gemeente ook voor tientallen miljoenen afgeschreven op bouwgrond.

Dat de vraag naar nieuwe huizen gigantisch is gestegen, zie je op allerlei plekken terug. Aan de Oosterhamrikzone is de afgelopen periode flink gebouwd. Ook ‘om de hoek’ in De Oosterpoort aan de rand van het kanaal verdwijnen de shabby bedrijfspanden en schieten compleet nieuwe straten uit de grond. De vraag naar woningen in alles soorten en maten overtreft het aanbod. Dat is momenteel goed te zien in het Ebbingekwartier. Ging de aanleg van deze buurt aanvankelijke stroperig, inmiddels is bijna het complete gebied bebouwd.

Ook langs de Friesestraatweg wordt op grote schaal gebouwd. Het stuk tussen de westelijke ringweg en het Reitdiep wordt meer en meer volgebouwd. In het oog springt de bijzondere hoogbouw op de Woldring-locatie. Hier komen woningen voor jongeren.

Bron: Gezinsbode.nl

Interesse?

Grijp nu uw kans!

De belangstelling is groot – schrijf u snel in en kom bezichtigen!

Plan bezichtiging